O nama srpski

О нама

Ми смо Јана и Лука, имамо 18 година.

Идеју о Перспективи почели смо да развијамо током волонтирања у Свратишту за децу која живе у екстремно тешким условима. Наша жеља је да им пружимо шансу за нормалан живот, коју свако заслужује.

Из тог разлога, смо одлучили да покренемо фондацију која се, кроз производњу и продају комада савременог дизајна и високог квалитета, покушати да подигне свест о ситуацији са којом се ова деца сусрећу и обезбедити им средства за бољи живот.

Перспектива је наш начин да спојимо оно што волимо са оним у шта дубоко верујемо… а верујемо да оно што носимо, много говори о томе ко смо и иза чега стојимо.

 

Наша мисија

Профит који Перспектива оствари, намењен је финансијској потпори Програма подршке у запошљавању, који је покренуо Центар за Интеграцију Младих.

Након што напуне 16 година, деца из Свратишта постају радно способна, али остају без могућности коришћења услуга ове установе, што им отежава наставак образовања.

Центар за Интеграцију Младих брине о бившим штићеницима тако што помаже да стекну додатне вештине кроз различите курсеве и обуке, након којих пружа им подршку при запошљавању.

Наша мисија је да корисницима овог програма обезбедимо стипендије које би им омогућиле финансијску сигурност током оспособљавања за рад, али и додатно мотивисале да остану посвећени усавршавању за своју будућу професију.